Ciemne pestki dyni 100g

Pyszne polskie nasiona dyni

  • Dodaj recenzję:
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 7,50 zł

Pestki Dyni HEBAR z Polski

Pestki dyni pochodzące z upraw na terenie Polski - bogate w fosfor, magnez, żelazo oraz potas, który pozytywnie wpływa na nastrój a także poprawia wygląd skóry i włosów.

 

Co dobrego w pestkach dyni?

Pestki dyni zawierają wysoką ilość kwasów omega 3, cynku, tryptofanu (melatoniny), fitosteroli oraz cały zestaw witamin, dzięki czemu:

  • obniżają poziom cholesterolu oraz utrzymują odpowiedni poziom glukozy we krwi 
  • zapobiegają zakrzepom - zmiejszają ryzyko zawału serca
  • działają przeciwzapalnie, a więc pomagają chronić stawy i kości
  • przyspieszają wzrost i regenerację komórek
  • przeciwdziałają chorobom prostaty 
  • regulują sen oraz niwelują efekty stresu
  • łagodzą objawy menopauzy 
  • poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego i łagodzą stany depresyjne i lękowe
  • przyczyniają się do budowy tkanki mięśniowej

W pestkach dyni zniejdziemy kukurbitacynę - substancję porażającą na układ nerwowy niektórych pasożytów układu pokarmowego, takich jak tasiemiec, owsiki, glista ludzka. Działa ona również antybakteryjnie i powstrzymuje rozprzestrzenianie się komórek nowotworowych w organiźmie.

 

Jak SieJe pestki dyni:

- chrup jako przekąskę

- stosuj dodatek do ciast, pieczywa, sałatek

- dekoruj nimi potrawy

- zblenduj z olejem/oliwą i zielonymi dodatkami na pyszne pesto

 

 

Skład|Składniki: 100% Pestki dyni łuskane. Bez konserwantów!

 

Termin przydatności do spożycia: 

Najlepiej spożyć przed końcem, Numer partii i Kraj pochodzenia: - Informacji szukaj z tyłu opakowania.

 

Informacja dla alergików:

Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza na 100g:

Wartość energetyczna  2558 kJ/ 617 kcal

Tłuszcz 49 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone       8,7 g

Węglowodany 11 g
w tym cukry     1,4 g

Błonnik 6 g

Białko   30 g

Sól 0,02 g

Zawartość soli w produkcie wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.