Olej produkowany jest przez dodanie naturalnych ekstraktów z cytryny i kolendry do rafinowanego oleju rzepakowego, co nadaje mu interesującą nutę zapachową i smak.
Olej rzepakowy z cytryną i kolendrą jest cennym źródłem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, zwłaszcza prowitaminy A, a także witamin K i E. Zawiera działające antyoksydacyjnie sterole roślinne. Fitosterole hamują absorbcję cholesterolu w jelicie cienkim, pomagając walczyć z tzw. złym cholesterolem.
Termin przydatności do spożycia: 180 dni od daty produkcji
Producent: "Iecavnieki", Iecavas novads, LV-3913, LATVIA
Wartość odżywcza na 100g (109 ml):
Energia 900kcal/3780kJ
tłuszcze 100 g w tym:
tłuszcz nienasycony 7 g
tłuszcz trans 0 g
węglowodany 0 g w tym:
cukry 0 g
białko 0 g
sód 0g