Płatki Migdałowe 300g

Płatki migdałowe Hebar doskonale sprawdzają się jako przekąska i dodatki do wypieków.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Hebar
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 35,00 zł

Migdały całe HEBAR

Migdały są skarbnicą wartości odżywczych - wysokiej jakości białka i błonnika, minerałów i witamin. Znajdziemy w nich magnez, miedź, wapń, potas, fosfor, żelazo, witaminy z grupy B, cholinę oraz wit. E. Są one także bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe.

Migdały posiadają w skórkach wiele antyoksydantów, stąd sprzedajemy je nieblanszowane.

 

Co dobrego w migdałach?

  • nienasycone kwasy tłuszczowe,
  • minerały :magnez, miedź, wapń, potas,
  • wit. B2, B3
  • błonnik,
  • tokoferole (wit. E)
  • amigdalina,
  • białko

 

Korzyści regularnego spożywania migdałów HEBAR:

  • poprawa trawienia i pracy jelit
  • odkwaszanie i antyoksydacja organizmu
  • działanie przeciwzapalne
  • zapobieganie chorób układu krążenia m. in. miażdżycy i zawału
  • poprawa wydolności mięśni 
  • zapobieganie cukrzycy, regulacja poziomu glukzy we krwi
  • obniżony poziom cholesterolu
  • poprawia pamięć i koncentrację
  • pozytywny wpływ na pracę mózgu, zapobieganie udaru
  • poprawa wyglądu skóry i włosów

 

 

Jak SieJe migdały:

- chrup jako przekąskę

- stosuj dodatek do ciast, pieczywa, sałatek

- dekoruj nimi potrawy

- dodaj do owsianki, jogurtu, deserów

- dodaj do ryżu, sałatek

- zrób mleko migdałowe lub marcepan

 

 

Skład|Składniki: 100% migdały całe. Bez konserwantów!

 

Termin przydatności do spożycia: 

Najlepiej spożyć przed końcem, Numer partii i Kraj pochodzenia: - Informacji szukaj z tyłu opakowania.

 

Informacja dla alergików:

Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze na 100g 

Energia                                     604kcal/2497kJ

Tłuszcz                                     52 g      

    w tym:

Tłuszcza nasycone                 4.7 g

Węglowodany                        7.6 g      

   w tym:

cukry                                    4.9 g

białko                                   20 g

Błonnik                                  13 g

sól                                       0.04 g